Ihmisluonto on luonnostaan mukavuudenhaluinen ja laiska, ainakin jos sanontaa "älä tee sitä tänään minkä voit jättää huomennakin tekemättä" on uskominen. Keväällä on kuitenkin pakko vaihtaa autoihin kesärenkaat tieliikennelain asetuksen 4.12.1992/1257 mukaan ja niinpä minunkin oli aika kaivaa rengassarja varastosta ja ryhtyä toimeen.

Renkaanvaihto autoon

Vaikka auto oli mahdottoman likainen ja seuraavaksi menossa autopesulaan, niin se olikin murheistani pienin.

Tunkki

Renkaanvaihdon yhteydessä kävin mielessäni saman ajatuskulun, mitä olin käynyt läpi viime syksynä ja itse asiassa viimeiset 10 vuotta aina renkaanvaihtojen yhteydessä.

"Tämä on viimeinen kerta, kun vaihdan autooni renkaat tällä hataralla alkuperäistunkilla."

Siis mitäh! Kymmenen vuotta on vierähtänyt auton ostosta ja vieläkin on käytössä sama vanha Volkkarin alkuperäistunkki! Ohjekirjan mukaan tätä tunkkia ei todellakaan ole tarkoitettu käytettäväksi muulloin kuin hätätapauksissa (siinä mielessä olen tyypillinen mies, etten ole lukenut ohjekirjaa). Silti jostain syytä en ole saanut aikaiseksi ostaa 50 euroa maksavaa hallitunkkia, vaikka renkaita vaihtaessa tuntuu aina siltä, että alkuperäistunkki nitisee ja natisee ja pettää kohta. Ja pahimmassa tapauksessa auto putoaa tunkilta.

Jokainen Volkswagenilla ajava tietää sen, että Transporter on huomattavan painava auto keulastaan. Tunnelmaa keventääkseni ja auton raskaan painon tiedostaen ajattelin laittaa Youtubesta kevyttä musiikkia soimaan renkaanvaihdon ajaksi siinä toivossa, että kevyt musiikki antaisi psykologisen tunteen aivoilleni, että taakka on kevyt, tunkki kestää ja auto ei putoa tunkilta.

Kun soittolistasta tuli Yölintujen kappale Mä putoan, alkoi uskoni nitisevään alkuperäistunkkiin horjumaan, kun aloin vielä mielessäni kuvittelemaan nuo sanat tulevan tunkin ja Transporterin suusta. Mutta ihme ja kumma - tunkki kesti operaation loppuun asti ja renkaat saatiin vaihdettua. Lopuksi vielä rengaspaineiden tarkistus ja sitten kohti varaosakauppaa ostamaan uutta hallitunkkia!

Rengaspaineiden tarkistus

Vielä vanhat kotisivut käytössä?

Miten renkaanvaihto liittyy kotisivuihin? No tietysti tunkin osalta ainakin. Onko yritykselläsi vielä vanhat kotisivut käytössä? Eli ne samat sivut, jotka tuttusi väsäsi kymmenen vuotta sitten. Jos näin on päässyt käymään, niin nyt voisi olla aika uusia kotisivut nykyaikaisemmaksi.

Kuka tekisi kotisivut? Mikäli kotisivujen uusiminen kiinnostaa, niin ole meihin yhteydessä. Emme tyrkytä, emmekä ahdistele, vaan katsotaan yhdessä, minkälainen kokonaisuus ja uusi ilme sinun yrityksesi kotisivuiksi sopisi.

P.S. Automme molempia kylkiä tulee jatkossa koristamaan samanlaiset mainostarrat, kuin alla. Jokinetti auttaa pienyrityksiä mielellään kotisivujen uusimisessa.

Enää ei tarvi ettii, kuka tekee sivut nettii. Jokinetti Joensuu.

Siispä turvallisin mielin eteenpäin. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.