Kotisivut ja sähköposti

Kotisivut ja sähköposti

Jokinetin kotisivuihin saa tilattua meiltä WebMail-sähköpostit yrityksen omalla verkkotunnuksella tai verkkotunnukseen voidaan liittää muualta hankitut Office 365 -sähköpostit. Asentamalla sähköpostin älypuhelimeen saa tiedon yritykselle saapuvasta sähköpostista lähes reaaliaikaisesti.

Sähköposti - yrityksen kriittisin työkalu?

Sähköposti on yrityksen yksi kriittisimmistä työkaluista. Toimiva sähköposti yritykselle on jopa kotisivujakin tärkeämpi asia. Edustavan näköiset kotisivutkin ovat toki tärkeitä, mutta ilman sähköpostia yrityksen toiminta vaikeutuu huomattavasti.

Tarjoamme sinulle mahdollisuutta saada kahdentyyppisiä sähköposteja kotisivujemme yhteyteen. Vaihtoehdot on kuvattu tarkemmin alla.

1. WebMail -sähköpostit

10 sähköpostilaatikkoa omalla verkkotunnuksella

Jokinetin tarjoama sähköposti yritykselle on Sigmaticin WebMail -sähköposti. Yrityksen sähköpostit saat kotisivujemme yhteyteen omalla verkkotunnuksella, jolloin yhteydenotot tapahtuvat yrityksen omaan domainiin (esim. @yrityksennimi.fi), yleisten sähköpostipalveluiden sijaan. Kotisivuihin kuuluu yrityksen sähköpostilaatikoita 10 kpl, joka riittää hyvin pienen yrityksen tarpeisiin

Sähköposteihin tulee oletuksena noin 5 gigatavua tilaa ja ne voi jakaa haluamallaan tavalla eri sähköpostilaatikoiden kesken. Lisätilan tai lisäsähköpostien hankkiminen on mahdollista jälkikäteen.

Yrityksen sähköpostia voi käyttää WebMail-sähköpostin kautta, joka on kätevä ja helppokäyttöinen sähköposti web-käyttöliittymällä. WebMailin web-pohjaiseen sähköpostiin voi kirjautua desktop-tietokoneen lisäksi myös älypuhelinlaitteilla, koska sähköpostisivuston toteutus on responsiivinen.

WebMail-sähköpostiin voi kirjatua osoitteesta https://webmail.sigmatic.fi.

Vaihtoehtoinen tapa käyttää yrityksen sähköpostia älypuhelimessa on esitetty seuraavassa kappaleessa

Sähköpostin liittäminen älypuhelimeen tai tablettiin

Yrityksen sähköpostin voi liittää älypuhelimeen tai tablettiin, jolloin sähköposti kulkee aina mukana. Samsung Galaxy -puhelimessa on Email-niminen sovellus, johon sähköpostin voi liittää tämän Android Samgung Email -ohjeen avulla. Applen Mail-sovellukseen sähköpostin saa Apple Mail -ohjeen avulla.

Liittämällä sähköpostin älypuhelimeen saa tiedon yritykselle saapuvasta sähköpostista lähes reaaliaikaisesti, jolloin yrityksen sähköpostin lukeminen ei ole paikasta tai ajasta riippuvaista.

Sähköpostin uudelleenohjaukset

Sähköpostissa on mahdollista luoda uudelleenohjauksia, jolloin uudelleenohjattuun sähköpostiin tulevat sähköpostit ohjataan edelleen toisiin ennalta määriteltyihin sähköpostiosoitteisiin.

Sähköpostin postituslistat

Yrityksen sähköpostiin on mahdollista luoda postituslistoja (esim. hallitus@yrityksennimi.fi), jolloin kyseiseen postituslistaan lähetetyt sähköpostiviestit tulevat kaikille postituslistalla oleville vastaanottajille sähköpostiin. Vastaamalla sähköpostiin, lähtee vastaus kaikille postituslistalla oleville sähköpostiosoitteille.

Roskapostin torjunta sähköpostissa

WebMail-sähköpostissa on mahdollista ottaa käyttöön roskapostin torjunta “harmaalistaus” -nimisen tekniikan avulla, jossa roskapostin määrä voi tipahtaa oleellisesti. Harmaalistauksessa hidastetaan tarkoituksellisesti sähköpostin kulkua siten, että ensimmäinen sähköposti uudesta osoitteesta estetään oletuksena, jolloin lähettävän pään sähköpostipalvelin yrittää lähetystä uudelleen hetken kuluttua.

Teho perustuu siihen, että roskapostittajat eivät usein vaivaudu yrittämään uudelleenlähetystä, vaan jättävät sähköpostin lähettämisen yhteen kertaan, jolloin viesti päätyy harmaalistauksen suodattimeen. Harmaalistausta ei ole pakko ottaa käyttöön, vaan sähköpostia on myös mahdollista käyttää ilman harmaalistaus-ominaisuutta.

2. Office 365 sähköpostit

Uusi Office 365 asennus

Office 365 -sähköpostit eivät valitettavasti kuuulu tuotevalikoimaamme, joita voisi hankkia suoraan Jokinetiltä. Saat kuitenkin Office 365 -sähköpostin käyttöösi hankkimalla Microsoft 365 -palvelupaketin ensin joko suoraan Microsoftilta tai esim. Elisalta (tai vastaavasta paikasta). Jos tilasit uuden verkkotunnuksen meidän kauttamme, niin voimme sen jälkeen yhdessä liittää sähköpostit yrityksen verkkotunnukseen (kuulostaako vaikealta… älä huolehdi… me autamme).

Hyvä puoli tässä järjestelyssä on se, että sen sijaan, että hankkisit Office 365 -sähköpostit meidän kauttamme, voit hankkia ne taholta, joka tarjoaa myös Office-tukipalveluja ja saat toimivat sähköpostit itsellesi kaikkein edullisimmin yrityksen omalla verkkotunnuksella.

Microsoft 365 palvelupaketin yhdistäminen yrityksesi verkkotunnukseen menee käytännössä niin, että aluksi kirjaudutaan Microsoft 365 hallinnassa kohtaan Asetukset > Toimialueet ja lisätään uusi toimialue (domain/verkkotunnus), esim. yrityksennimi.fi.

Microsoft 365 toimialueen lisääminen

Yrityksesi verkkotunnus (toimialue) yhdistetään Office 365 -palvelupakettiin lisäämällä kourallinen DNS-tietueita nimipalveluun. Microsoftin 365 admin center -käyttöliittymästä saa ulos tukun tietueita, jotka me Jokinetilla käymme lisäämässä internetin nimipalveluun ja homma on kunnossa uusien käyttäjien ja sähköpostilaatikoiden luomiseksi.

Voit tämän jälkeen toimia itse Office 365 palvelupaketin pääkäyttäjänä ja luoda halutessasi uusia käyttäjiä ja sähköpostilaatikoita yrityksellesi.

Tuntuuko homma vaikealta?

Ei hätää, jos verkkotunnuksen liittäminen Office 365 -palvelupakettiin tuntuu hankalalta. Autamme sinua tässä siten, että voimme tehdä tämän kertaluonteisen toimenpiteen yhdessä Jokinetin Mikon kanssa esim. Zoom tai Teams -palaverin välityksellä.

Autamme mielellämme kotisivuasiakkaitamme parhaan osaamisemme mukaan saadaksemme sinulle toimivat sähköpostit käyttöösi.

Olemassaolevat Office 365 sähköpostit - meiltä vain kotisivut

Jos sinulla on entuudestaan kotisivut ja käytössä Microsoftin Office 365 sähköposti joko vanhalta palveluntarjoajaltasi tai suoraan Microsoftilta ostettuna, voit jatkaa sähköpostin (ja muiden Office 365 -tuotteiden) käyttöä siten, että ne tulevat jatkossakin nykyiseltä palveluntarjoajaltasi.

Palveluiden häiriöttämän toimivuuden takaamiseksi voi olla järkevää toimia siten, että tilaat meiltä vain kotisivut ja muut palvelut (sähköpostit jne) säilyvät ennallaan nykyisellä palveluntarjoajallasi. Myös nimipalvelun (DNS) ylläpito säilyy samassa paikassa, mistä tarjotaan sähköpostit eli nykyisellä/vanhalla palveluntarjoajallasi.

Kotisivujen uudet osoitteet määritellään DNS-nimipalvelussa määrittelemällä niille pari A-tietuetta Internetin nimipalveluun. Sen jälkeen kun uudet Jokinetin tekemät kotisivut ovat valmiita, lisätään nämä tietueet nimipalveluun nykyisen palveluntarjoajasi toimesta. Esimerkiksi Jokinetin omien kotisivujen tapauksessa määritykset voisivat olla seuraavanlaiset.

DNS-tietueen tyyppi Isäntänimi (hostname) Sisältö
A jokinetti.fi 94.237.117.116
A www.jokinetti.fi 94.237.117.116

Sähköpostien vertailu (WebMail vs. Microsoft 365)

WebMail-sähköpostissa ja Office 365 -palvelupaketissa on molemmissa hyvät ja huonot ominaisuudet, joita olemme koonneet alla olevaan taulukkoon.

Voit päättää itse millä tavalla on järkevintä hoitaa yrityksen sähköpostit.

Ominaisuus WebMail-sähköposti Microsoft 365
Hinta 7,5 EUR / kk / jopa 10 käyttäjää alk. 4,20 EUR / kk / käyttäjä
MailTester -testityökalun arvosana: 9/10 9/10
SPF-suojaus (Sender Policy Framework)
DMARC-suojaus (DMARC Policy)
DKIM-suojaus (DomainKeys Identified Mail)
Roskaposti- ja virussuodatus
Sähköpostin automaattivastaajat
Kalenteritoiminnot
Sähköpostien uudelleenohjaukset
Postituslistat
Liiittäminen älypuhelimeen/tablettiin
Työkalut (mm. videoneuvottelu, jne)

SPF/DMARC/DKIM -suojaukset ja niiden puuttuminen määrittelevät kuinka hyvin sähköpostit menevät käytännössä perille etenkin Microsoftin sähköposteihin. Jos suojauksia puuttuu, tai sähköpostista lähetetään paljon roskapostia, tarttuu viesti herkemmin Microsoftin roskapostisuodattimeen ja päätyy jossain välissä todennäköisemmin vastaanottajan roskapostikansioon.

Microsoftin roskapostisuojaus on tunnestusti yksi markkinoiden tiukimmista ja jopa lailliset postit päätyvät helposti roskaposteiksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos haluat Sulo Vilenin tavoin kohtuullisen hyvää ja paljon halavalla usealle käyttäjälle, niin valitse WebMail sähköpostit. Jos taas haluat maksaa monipuolisemmasta palvelupaketista ja mahdollisesti myös lisäksi Office-työkaluista, valitse tällöin Office -sähköpostit.

Kirjoittaja on yrittäjä Jokinetissä,
ja ohjelmistoinsinööri AMK
(vm. 1996-2000)

Jaa sivu:

Kotisivujen ominaisuudet:

Kiinnostuitko kotisivuistamme?

Klikkaa painiketta ja laita Jokinetille viestiä, niin saadaan yrityksesi kotisivuasia vireille!
Toimi heti
Scroll to Top