Sisällön päivitys nettisivuille on kätevää yksinkertaistetun sisällönhallintatyökalun (CMS) avulla, johon annamme asiakkaalle käyttöönopastuksen. CMS-työkalulla voidaan muokata sivujen sisältöä monipuolisesti ja luoda uusia sisältöartikkeleita sivuille. Sisältöeditorilla onnistuu kätevästi tekstien lihavoinnit, tasaukset, värien vaihdot, taulukon, kuvan ja videon lisäykset. Edistyneempiä käyttäjiä varten työkalussa on html-koodieditori, jolla voi muokata sisällön lähdekoodia.

Kätevä sisällönhallintatyökalu (CMS)

Kuvien kokojen muokkaus automaattisesti

CMS-työkalun avulla voi lisätä artikkelille nostokuvan tai yläkuvan helposti raahaamalla (drag & drop) kuvan omalta tietokoneelta CMS-työkalussa olevan kuvalaatikon paikalle. Jos kuva on älypuhelimen kameralla tai digikameralla otettu, on sen koko yleensä liian iso laitettavaksi sellaisenaan nettisivuille. Kahden tai kolmen megatavun kokoinen kuva nettisivuilla hidastaa sivun latautumista merkittävästi.

CMS-työkalussa on liian isojen kuvien ongelmaan ratkaisu, koska työkalu pienentää kuvan sopivan kokoiseksi kuvan sijainnista riippuen. Sivun yläkuva pienennetään esim. 1920 x 1280 pikselin kokoiseksi (koko riippuu nettisivun rakenteesta), jolloin sen kooksi voi tulla vaikkapa enää n. 200 kilotavua. Tämä latautuu jo 15 kertaa nopeammin alkuperäiseen kuvaan verrattuna. Vastaavasti artikkelin nostokuva pienennetään esim. 480 x 320 pikselin kokoiseksi, jolloin sen koon ollessa vaikkapa 20 kilotavua, latautuu kuva jo 150 kertaa nopeammin alkuperäiseen kuvaan verrattuna.

Suorituskykyä kuvien välimuistilla

Jokinetin nettisivuilla hyödynnetään myös muita suorituskykyä parantavia ominaisuuksia. Yksi tällainen on selaimen välimuistin käyttö. Välimuisti on toteutettu Cache control -nimisellä tekniikalla (http-otsikkotiedolla). Ensimmäistä kertaa vierailtaessa yrityksen nettisivuilla, lataa selain ensin sivun rakenteen (html), ja tyylitiedostot (css), javascriptit (js) sekä kuvat (jpg, png). Myöhemmin palattaessa samalla sivulle, voidaan muut resurssit (css, js, jpg, png) ladata selaimen välimuistista, jolloin selain lataa verkon yli pelkästään html-rakenteen. Kun isot tiedostot tulevat selaimen välimuistista, nopeutuu sivun latautuminen merkittävästi.

Sisällöntuottajan sisällönhallintatyökalu (CMS)

Sisällönhallintatyökalussa valmiita responsiivisia mallipohjia

CMS-työkalussa on responsiivisia mallipohjia, jotka muokkautuvat responsiivisesti älypuhelimen tai tabletin näytölle. Mallipohjista voidaan valita yksi tai kaksi artikkelin pohjaksi, jonka jälkeen kirjoittaminen on jo helpompaa.

Vaihtoehto WordPress-sisällönhallinnalle

Sisällönhallintatyökalumme on oma yksinkertaistettu CMS-työkalu, joka tarjoaa vaihtoehdon yleisesti käytetylle WordPress-sisällönhallinnalle. Työkalu on ominaisuuksiltaan riisuttu, mutta riittävän monipuolinen sisällön ja hakukoneoptimoinnin tuottamiseksi nettisivuille. Esim. hakukoneoptimoinnissa tärkeä asia on kuvien alt-tagit, jotka voidaan lisätä työkalun avulla.

CMS-työkalun suunnittelussa on käytetty huomiota CMS-työkalun helppokäyttöisyyteen, sekä lopullisen sivun hyvään suorituskykyyn. Ei riitä, että Jokinetti tekee hyvännäköisiä kotisivuja yrityksille, vaan niiden täytyy lisäksi toimia nopeasti ja suorituskykyisesti. Muuten asiakaskokemus jää huonoksi.

Sisällöntuottajan on hyvä käyttää tervettä maalaisjärkeä sivun sisältöjä luodessa. Mitä enemmän hyvännäköisiä kuvia, sen paremmalta sivu saattaa näyttää (edellyttäen, että ne on lisätty hyvällä maulla oikeisiin paikkoihin). Huono puoli runsaasta kuvien määrästä on, että sivun latautumisnopeus hidastuu kuvien määrän kasvaessa.

P.S. Tämänkin sivun sisältö on tuotettu omalla CMS-työkalullamme. :=)

Tilaa kotisivut → Tilaa kotisivut ja sähköpostit →