Jokinetin kotisivuihin kuuluu oma verkkotunnus (1 kpl) yrityksen omalla nimellä. Verkkotunnuksen pääte voi olla esimerkiksi .com, .net, .org, .fi, .eu, .info tai .name.

Verkkotunnuksen rekisteröinti

Voimme rekisteröidä uuden verkkotunnuksen puolestasi, mikäli tunnus on vielä vapaa, eikä ole kaupallisessa tarkoituksessa jälleenmyynnissä (kaupallisessa tarkoituksessa jälleenmyytävien verkkotunnusten hinnat saattavat liikkua tuhansissa euroissa). Kotisivuihin kuuluu yhden  valitsemasi verkkotunnuksen rekisteröinti- ja vuosimaksut. Lisäverkkotunnuksia voidaan liittää webhotelliin voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

Verkkotunnuksen siirto

Jos yritykselläsi on entuudestaan verkkotunnus, voidaan tehdä verkkotunnuksen siirto vanhalta palveluntarjoajaltasi Jokinetin kotisivuihin, jotka sijaitsevat Sigmatic Oy :n tarjoamassa suomalaisessa webhotellissa.

FI-verkkotunnuksen siirto on nopea toimenpide ja onnistuu yleensä muutamasta tunnista yhteen vuorokauteen siirron käynnistymisestä. FI-verkkotunnuksen siirtoa varten tarvitaan välittäjän vaihtoavain vanhalta palveluntarjoajaltasi.

COM-verkkotunnuksen siirrossa kestää jopa n. viikon verran ja sitä varten tarvitaan valtuutusavain, joka voi kulkea nimellä EPP key, Authorization key tai Transfer code.  Valtuutusavaimen (EPP-siirtoavaimen) saat vanhalta palveluntarjoajaltasi.

Kotisivut ilman verkkotunnuksen siirtoa

Jos yritykselläsi on käytössä Office 365 sähköpostit ja haluat säilyttää verkkotunnuksen hallinnan (ja sähköpostit) vanhalla palveluntarjoajalla, ei verkkotunnuksen siirtoa tarvitse välttämättä tehdä. Tällöin voidaan toimia niin, että sähköpostit ja verkkotunnuksen hallinta jää vanhalle palveluntarjoajalle ja Jokinetti tarjoaa ainoastaan kotisivut ilman sähköpostia (samaan edulliseen kuukausihintaan).

Vanhan palveluntarjoajan DNS-nimipalveluun täytyy tällöin tehdä pieni muutos, jossa kaikki muut palvelut tulevat vanhalta palveluntarjoajalta, mutta ainoastaan web-liikenne ohjataan uusille kotisivuille.

Miinuspuolena edellisestä ratkaisusta on se, että verkkotunnusmaksu täytyy tällöin maksaa vanhalle palveluntarjoajalle, kun se normaalisti sisältyisi Jokinetin kotisivujen edulliseen kuukausihintaan.

Jos päädytään verkkotunnuksen siirtoon, mahdollistaa se myös Office 365 sähköpostien säilyttämisen vanhalla palveluntarjoajalla (tai ostettuna suoraan Microsoftilta). Aihetta on käsitelty artikkelin sähköposti yritykselle lopussa.

Tilaa kotisivut → Tilaa kotisivut ja sähköpostit →