Sähköposti on yrityksen yksi kriittisimmistä työkaluista. Toimiva sähköposti yritykselle on jopa kotisivujakin tärkeämpi asia. Edustavan näköiset kotisivutkin ovat toki tärkeitä, mutta ilman sähköpostia yrityksen toiminta vaikeutuu huomattavasti. Kotisivujemme kuukausihintaan kuuluu sähköpostit yrityksen omalla verkkotunnuksella Sigmatic Oy:n webhotellissa. Tutustu alta tarkemmin sähköpostin ominaisuuksiin.

Sähköposti yritykselle

10 sähköpostilaatikkoa omalla verkkotunnuksella

Yrityksen sähköpostit saat kotisivujemme yhteyteen omalla verkkotunnuksella, jolloin yhteydenotot tapahtuvat yrityksen omaan domainiin (esim. @yrityksennimi.fi), yleisten sähköpostipalveluiden sijaan. Kotisivuihin kuuluu yrityksen sähköpostilaatikoita 10 kpl, joka riittää hyvin pienen yrityksen tarpeisiin.

Sähköposteihin tulee oletuksena noin 4 gigatavua tilaa ja ne voi jakaa haluamallaan tavalla eri sähköpostilaatikoiden kesken. Tilaa on varattuna yhteensä 5 gigatavua, mutta 1 gigatavu on hyvä jättää nettisivujen käyttöön. Lisätilan tai lisäsähköpostien hankkiminen on toki mahdollista ja onnistuu helposti.

WebMail sähköposti

Yrityksen sähköpostia voi käyttää WebMail-sähköpostin kautta, joka on kätevä ja helppokäyttöinen sähköposti web-käyttöliittymällä. WebMailin web-pohjaiseen sähköpostiin voi kirjautua desktop-tietokoneen lisäksi myös älypuhelinlaitteilla, koska sähköpostisivuston toteutus on responsiivinen.

WebMail-sähköpostiin voi kirjatua osoitteesta https://webmail.sigmatic.fi.

Vaihtoehtoinen tapa käyttää yrityksen sähköpostia älypuhelimessa on esitetty seuraavassa kappaleessa.

Sähköpostin liittäminen mobiililaitteisiin

Yrityksen sähköpostin voi liittää älypuhelimeen tai tablettiin, jolloin sähköposti kulkee aina mukana. Samsung Galaxy -puhelimessa on Email-niminen sovellus, johon sähköpostin voi liittää tämän Android Samgung Email -ohjeen avulla. Applen Mail-sovellukseen sähköpostin saa Apple Mail -ohjeen avulla.

Liittämällä sähköpostin älypuhelimeen saa tiedon yritykselle saapuvasta sähköpostista lähes reaaliaikaisesti, jolloin yrityksen sähköpostin lukeminen ei ole paikasta tai ajasta riippuvaista.

Sähköpostin uudelleenohjaukset

Sähköpostissa on mahdollista luoda uudelleenohjauksia, jolloin uudelleenohjattuun sähköpostiin tulevat sähköpostit ohjataan edelleen toisiin ennalta määriteltyihin sähköpostiosoitteisiin.

Sähköpostin postituslistat

Yrityksen sähköpostiin on mahdollista luoda postituslistoja (esim. hallitus@yrityksennimi.fi), jolloin kyseiseen postituslistaan lähetetyt sähköpostiviestit tulevat kaikille postituslistalla oleville vastaanottajille sähköpostiin. Vastaamalla sähköpostiin, lähtee vastaus kaikille postituslistalla oleville sähköpostiosoitteille.

Roskapostin torjunta sähköpostissa

Sähköpostissa on mahdollista ottaa käyttöön roskapostin torjunta ns. harmaalistauksen avulla, jossa roskapostin määrä voi tipahtaa oleellisesti. Harmaalistauksessa hidastetaan tarkoituksellisesti sähköpostin kulkua siten, että ensimmäinen sähköposti uudesta osoitteesta estetään oletuksena, jolloin lähettävän pään sähköpostipalvelin yrittää lähetystä uudelleen hetken kuluttua.

Teho perustuu siihen, että roskapostittajat eivät usein vaivaudu yrittämään uudelleenlähetystä, vaan jättävät sähköpostin lähettämisen yhteen kertaan, jolloin viesti päätyy harmaalistauksen suodattimeen. Harmaalistausta ei ole pakko ottaa käyttöön, vaan sähköpostia on myös mahdollista käyttää ilman harmaalistaus-ominaisuutta.

Office 365 sähköpostin liittäminen

Office 365 tuotetta voit käyttää Jokinetin kotisivujen yhteydessä. Office 365 tuote ei kuulu Jokinetin kautta saatavaan tuotevalikoimaan, mutta olemme varautuneet tuotteen käyttöön kotisivujemme yhteydessä. Jos sinulla on entuudestaan käytössä Microsoftin Office 365 sähköposti joko vanhalta palveluntarjoajaltasi tai suoraan Microsoftilta ostettuna, tulee verkkotunnusta siirrettäessä huomioida se, että uuden palveluntarjoajan (Sigmatic Oy) nimipalveluun tehdään Office 365 vaatimat muutokset. Nämä kannattaa tehdä jo ennen siirron aloittamista, jotta varmistutaan sähköpostien toimivuudesta siirron yhteydessä ja sen jälkeen.

Office 365 sähköpostin vaatimat DNS-tietueiden muutokset näkyvät pääkäyttäjälle Office 365 tuotteen Admin Centeristä (kohdassa toimialueen muokkaus).

Huom. Sähköpostia ei voi käyttää yhtäaikaa Office 365 tuotteessa sekä WebMailin kautta, vaan näistä pitää valita toinen.

Tilaa kotisivut → Tilaa kotisivut ja sähköpostit →